Vi är på ständig jakt efter de bästa handdukarna på marknaden och här ska vi berätta lite om vad vi lärt oss under vår resa.
Man blir ofta blir lurad av känslan i butik
Frottéhanddukar kommer i flera olika kvalitéer och tjocklekar. Dom är också tillverkade av olika kvalitet på bomull. Och dom är ofta behandlade både mekaniskt och kemiskt så att de ska ha en mjuk känsla i butik. Man kan generellt kan säga att man ska vara lite vaksam mot handdukar som känns väldigt mjuka och sköna i butiken.
Dom kan t.ex ha en ganska dålig kvalitet på bomull och vara behandlade för att kännas väldigt mjuka. Om du t.ex tittar nog på själva trådarna i frottén så kan du ofta se massor med lösa fibrer som sticker ut. Det gör handduken mjuk och skön men i princip värdelös att torka sig med. Troligtvis kommer mjukheten på en sån handduk försvinna efter ett par tvättar. Och kvar har du en ganska dålig handduk som kanske nopprar sig, lossar fibrer eller känns helt annorlunda än när du köpte den.
Du får helt enkelt inte dom bästa handdukarna även om det kan kännas bra i butiken. Vi får många samtal från kunder som upplevt just detta och letar efter något bättre. Då kan vi stolt säga att vi vet att handdukarna vi säljer håller i längden. Även de mjukaste och lyxigaste handdukarna vi säljer från Portugisiska märket Graccioza håller sig mjuka och sköna.
Det man som konsument ofta värdesätter är känslan i butik. Man tror felaktigt att desto mjukare, fluffigare och mysigare handduken är desto bättre är den. Men så är det alltså inte.
Sanningen är att om du vill vara säker på att köpa en effektiv och hållbar handduk så välj en handduk som känns lite hårdare. Därför köper hotell inte in mjuka handdukar till sina gäster. De vill inte chansa helt enkelt utan går på det säkra kortet och väljer frotté som inte är behandlad för att bli mjuk.