Vi på Hotellkompaniet är stolta över att ha vara en svensk återförsäljare av vad antagligen är världens lyxigaste frottéhanddukar, Graccioza. Importerat från Portugal, den finaste modellen Egoist består av 100% GIZA ELS egyptisk bomull av absolut finaste kvalitet. 

Egyptisk bomull

Man hör ofta talas om egyptisk bomull, men varför anses den vara den finaste i världen?Huvudanledningen är att de extra långa fibrerna, som innebär att man kan spinna tunnare och starkare trådar. Det sker även en process där fibrer av lägre kvalitet sorteras bort, så enbart de starkaste och tåligaste kvarstår.

Kvalitet från Portugal

Graccioza tillverkas i staden Porto i norra Portugal, och just norra Portugal är känt för sina textilier av väldigt hög kvalitet. Handdukarna från Graccioza tillverkas med över 40 års erfarenhet, och de har vunnit priser över hela världen. En stor anledning till att Graccioza blivit världsledande är deras passion för kreativitet och innovation. De är alltid ute efter att förbättra sin produkt. Detta innebär såväl designmässiga förbättringar, som de tekniker som används i tillverkningsprocessen.

Är du nyfiken att lära dig mer om processen kan du göra det i det här dokument.

Graccioza Egoist

Vår absolut finaste handduk kallas för Egoist. Den har en densitet på hela 800g/m2, vilket gör den superfluffig och volumiös. Dessutom med rundade hörn, kantband med dubbla sömmar, får den även extra lång hållbarhet. För förbättrad absorbering, är den förtvättad och förkrympt, och givetvis finns den i väldigt många färger!