2016-11-05 15:24
Marcus Zacco

Om du handlar dina handdukar av oss, så kan du inte välja "fel" handduk. Alla våra tre kvalitéer är hard finish och har stardkant, vilket borgar för att du ska få en funktionell, skön handduk som håller väldigt länge. 

När du beställer handdukar av oss så har du tre olika modeller att välja mellan. 

Vi har tre olika tjocklekar på frotté Sierra 420g/m2, Nevada 450g/m2 och Lux 550g/m2.

För hotell och tvätterier spelar det större roll vilken vikt man har på frottén eftersom kostnader mäts i antal kg. För en privatperson är skillnaden mindre. Du kan som konsument känna skillnad i hur mjuk handduken är mellan en Sierra 420g och Lux 550g, men vet med dig att skillnaden är inte enorm. Det finns andra faktorer som kan styra ditt beslut över vilken handduk du väljer.

Vad är viktigt för dig? Pris, känsla, utseende eller färg?

Väljer du att ersätta alla dina handdukar sparar du någon hundring genom att välja den något tunnare Sierran mot Nevada eller Lux. Den färgade Nevadan är också något dyrare eftersom den görs i en mindre upplaga, samt att färgningsprocessen kostar en hel del. 

Om utseende är viktigt för dig, så är skillnaden väldigt liten. Det som skiljer handdukarna mest åt är en bård som finns på alla handdukar. Både Sierran och Luxen har en bård som löper tvärs igenom handduken. Nevadan har både tvär och längsgående. Alla bård är en smaksak, för funktionen spelar det ingen roll.

Vill du ha något annat än vitt, så kan vi erbjuda Nevada i grått. Det är en riktigt pang-grå nyans (Färgen på handdukarna står verkligen ut).

TIPS: Om du har ett nyrenoverat och stilrent badrum så kommer vitt se kanonsnyggt ut emot tex trä eller mörk kakel. Om du bor i hyreshus eller har ett badrum som är mer mot neutrala toner i väggar och inredning så kan de gråa handdukarna ge dig den färgklick som gör badrummet stilrent och snyggt.

Vilken storlek ska du välja? 

Vi har handdukarna i fyra olika storlekar. 

Det finns tvättlappar 30x30 cm med och utan bård. Dessa finner du under Sierra och Nevada handdukarna. Sierra är utan bård och Nevada med bård. Kvalitén är egentligen samma på tvättlappar och bården är väldigt liten så oavsett vilken tvättlapp du väljer så blir det rätt till alla handdukar, även till Lux modellen.

Små handdukar 50x70 cm. Dessa används normalt för handtork för sig själv och gästerna. Vi föreslår att du kompletterar med minst 1 liten handduk för 2 standardstorlek för att få en balans. Har du fler badrum i hushållet kanske 1 till 1 ratio är att föredra. 

Stora handdukar 70x140 cm. Standardstorleken på handduk som är väldigt funktionell storlek för de flesta. Vi rekommenderar 2-3 handdukar per person i hushållet. 

Badlakan 100x155 cm. Denna större storlek är inte så vanlig att hitta på hotell. Den kanske finns på spa avdelningar och utomhuspooler, men sällan inne på rummet. Anledningen till detta är att den har inga fördelar gentemot den normalstora handduken förutom att skyla kroppen eller användas som underlag på stranden eller gräsmattan. Istället har den en stor nackdel vid tvätt på grund av storleken. Den är helt enkelt svårare att hantera i tvätt och tork sammanhang. 

För vardagsanvändning rekommenderar vi att man beställer 70x140 handdukar och kompletterar dessa med den mindre 50x70 cm handduk. Tvättlappar är bra för den som vill ha en extra lyxig nivå i badrummet. Men fundera gärna en extra gång om du behöver badlakan.

Beställer du handdukarna innan kl 15, så kan vi leverera samma dag. Vi ser fram emot din beställning.