2017-02-21 08:04
Marcus Zacco

Hotell förstår att deras kunder värdesätter sköna textilier. Många tänker inte på att lakan är den textil som du överlägset kommer mest i kontakt med under din livstid. Det är anledningen till att vi tycker det är värt att välja ett lakan av högre kvalitet.

Många av lyxhotellen har hittat deras favorit och de har fortsatt beställa just detta lakan i 15 år. 

Våra lakan består av 50% bomull och 50% polyester. De är vävda med 135 trådar per tum. 

Materialvalet med bomull och polyester gör är att lakanet torkar snabbare och skrynklar mindre. De gör också att den individuella trådtjockleken är relativt grov, vilket är bra. Grova trådar gör tyget tjockare och det blir rejält och hållbart. Tyget är dock fortfarande mjukt och skönt.

Om man jämför lakan med högre trådtäthet uppemot 300 trådar per tum eller mer så känns ett sådant tyg väldigt skönt och högkvalitativt, vilket är perfekt för påslakan och örngott. Men när det kommer till lakan som man lägger hela sin vikt på föredrar jag personligen ett tjockare tyg. Våra lakan levererar den känslan. 

Dubbellakanet är 240x280 cm och enkellakanet är 150x280 cm. Det gör att storlekarna är rejält tilltagna så att du aldrig behöver kämpa med att vika in lakanet under madrassen. Det är enkelt att byta, spänna och låsa fast lakanet. 

-- Köp hotellakan nu! --

Eftersom lakanen normalt levereras direkt till hotell eller tvätterier har de en blå eller grön märktråd som gör dom enkla att sortera efter tvätt och tork.

Tvätta kan du göra upp till 90 grader vittvätt, men ofta räcker 60 grader gott och väl. Använd vittvättmedel så hålls lakanet vitt och fint under lång tid. Blanda inte med färgade tyger eller frotté. 

Torka kan du göra hur du vill. Hängtorka, torkskåp eller torktumlare. Vill du ha den perfekta hotellkänslan så kan du mangla eller stryka lakanet innan användning. 

Det rejäla tyget gör att du kan tvätta dessa uppemot 500 tvättar utan problem. Det betyder att du får 10 års användning av dessa lakan utan att du kommer tappa kvalitet.

Våra lakan är även perfekt för dig som hyr ut på Airbnb.

Varmt välkommen att göra en beställning. Du kommer inte att bli besviken. 

* Bilden är tagen 2017 på Ruders Egendom, Tibro. Förutom våra lakan så ser du Grand Satin Stripe påslakan och örngott. Handdukarna är vår Nevada modell.